18 Aralık 2018 Salı

Berk Yılmaz Deney Raporu


Deney Raporu                                                       Deney Numarası:1

Adı-soyadı:Berk Yılmaz



Deneyin adı: Besinlerde Glikoz Testi



Özet:

İlk aşama olarak deney tüplerinin 1-4 arasında numaralandırdım. İkinci aşamada 50-100 C arasında tüplerimi koyacağım beher glasın içine su kaynattım. Ardından besinleri deney tüpünün içine koydum ve  üzerlerine fehling çözeltisi damlattım. Damlattıktan sonra kaynatılmış suyun içinde olan Beherglasın içine hazırladığım karışımları koydum.  Yaklaşık 10-15 dakika kadar bekledim. Sonrasında deney tüplerine koyduğum karışımların renk değişimini kontrol edip gözlemimi kaydettim.

Sonuç:

Besin maddesine damlatılan fehling çözeltisi kırmızı bir renk alıyorsa o besin maddesinde glikoz bulunuyor demektir. Ne kadar koyu bir renk alıyorsa  o kadar glikoz oranı yüksektir.

Besinlerin içerdikleri glikoza göre çoktan aza doğru sıralanması aşağıdaki gibidir.

1.BAL

2.ELMA

3.MANDALİNA

4.LİMON

TARTIŞMA:

Veriler, glikoz oranının artmasıyla, çözeltimizin daha koyu bir renk aldığını buldum. Bu renk ısı ile değişebilir, daha fazla kaynatırsan suyu renk farklılıkları olabilir.

Özet Bildiri:

Bu deneyin amacı, besinlerdeki glikoz oranını ölçmek. Hangisinin  daha fazla glikoz oranı olduğunu öğrenmek içinde koyulu açıklık oranlarına bakarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder