Deney Raporu
Deney Numarası:1
Adı-soyadı:Berk Yılmaz
Deneyin adı: Besinlerde Glikoz Testi
Özet:
İlk aşama olarak deney tüplerinin 1-4 arasında
numaralandırdım. İkinci aşamada 50-100 C arasında tüplerimi koyacağım beher
glasın içine su kaynattım. Ardından besinleri deney tüpünün içine koydum
ve üzerlerine fehling çözeltisi
damlattım. Damlattıktan sonra kaynatılmış suyun içinde olan Beherglasın içine
hazırladığım karışımları koydum. Yaklaşık
10-15 dakika kadar bekledim. Sonrasında deney tüplerine koyduğum karışımların
renk değişimini kontrol edip gözlemimi kaydettim.
Sonuç:
Besin maddesine damlatılan fehling çözeltisi kırmızı bir
renk alıyorsa o besin maddesinde glikoz bulunuyor demektir. Ne kadar koyu bir
renk alıyorsa o kadar glikoz oranı
yüksektir.
Besinlerin içerdikleri glikoza göre çoktan aza doğru
sıralanması aşağıdaki gibidir.
1.BAL
2.ELMA
3.MANDALİNA
4.LİMON
TARTIŞMA:
Veriler, glikoz oranının artmasıyla, çözeltimizin daha koyu
bir renk aldığını buldum. Bu renk ısı ile değişebilir, daha fazla kaynatırsan
suyu renk farklılıkları olabilir.
Özet Bildiri:
Bu deneyin amacı, besinlerdeki glikoz oranını ölçmek.
Hangisinin daha fazla glikoz oranı
olduğunu öğrenmek içinde koyulu açıklık oranlarına bakarız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder