Deneyin Adı: Farklı Sebzelerine Glikoz Miktarları
Deney Özeti: Bu deneyi, günlük hayatta çok tükettiğimiz sebzelerin içindeki glikoz miktarlarını merak ettiğim için hazırladım. Bu deneyde bağımlı değişkenim Fehling B çözeltisi. Bağımsız değişkenim ise besin sularının renkleridir.
Materyal/Metot:
İlk aşama olarak deney tüplerimi 1-5 arasında numaralandırdım. Evden getirdiğim kaynamış sebze sularını numaralanmış tüplere bir miktar boşalttım. Üzerlerine biraz Fehling B çözeltisi damlatarak renk değişimini gözlemledim. Kırmızımsı renk olanlarda yani Soğanda renk değişimi gördüm. Diğer sebzelerde mavi veya yeşil renk gözlemledim. Bu sonuçları kontrol edip kaydettim.
Sonuç:
Brokoli, Kırmızı soğan, havuç ve patateste az glikoz gözlemledim. Soğanda ise onların tam tersi çok miktarda glikoz gözlemledim.
Tartışma:
Soğanda çok miktarda glikoz çıkarak Hipotezimi desteklemiş oldu. Diğer sebzelerde az ve hiç glikoz bulunmaması beni yanılttı.
Özet Bildiri:
Bu deneyin amacı hangi sebzelerde ne kadar glikoz miktarı olduğunu bulmaktı.
Alican Yelten
9B 339
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder