Adı –
Soyadı: Kayra Alp Anıl
Deneyin
Adı(Başlık): Turunçgillerin (portakal,mandalina, greyfurt ve
limon)
asitlerinin mide asiti üzerinde etkisi
Özet (
Giriş-Hipotez kurma): Bu
deneyi turunçgil meyvelerinin sahip olduğu asitlerin mide pH ına etkisini öğrenmek
için uyguladım. Midenin pHı yükselticek mi yoksa düşecek mi diye gözlemlemek
istedim.
Asitli meyveler
yedikçe, mide asidi yükselir hipotezini kurdum.
Materyal/Metot:
Malzemeler:
- Portakal suyu
- Mandalina suyu
- Greyfurt suyu
- Limon suyu
- pH kağıdı
- ph metre
- Mide asidine yakın bir asit olan hidroklorür asit
- olarak portakal, mandalina, limon, greyfurt, mide asidine yakın bir asit
Deneyin yapılışı:
- Kullanılacak meyveler seçilir.(Portakal, mandalina, greyfurt ve limon olarak belirlenir)
- Her meyvenin ayrı ayrı suyu sıkılır.
- Sıkılan meyve suları tüplere konur.
- PH kağıtları her tüpe ayrı ayrı batırılır.
- Meyve sularının ph değerleri ölçülür.
- Meyve sularının üstüne HCL damlatıp ilk baştaki ölçümler ile karşılaştırdım.

Sonuç
Normal
Veriler
Limon 3
Portakal
4
Mandalina
4
Greyfurt
4
Portakal,
mandalina, limon ve greyfurtun yüksek asit değeri olduğu için midenin asitlik
derecesini,
Tartışma
Özet
Bildiri Bu
deneyde turunçgil meyvelerinin sahip olduğu asitlerin mide pH ına etkisini öğrenmek
için uyguladım. Midenin pHı yükselticek mi yoksa düşecek mi diye gözlemlemek
istedim.Limon,portakal mandalina ve greyfurt asit dereceleri fazla olan
meyveler olduğu için mide asidini artırdğı sonucuna vardım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder