16 Aralık 2018 Pazar


Adı – Soyadı: Kayra Alp Anıl

Deneyin Adı(Başlık): Turunçgillerin (portakal,mandalina, greyfurt ve limon)

                                     asitlerinin mide asiti üzerinde etkisi



Özet ( Giriş-Hipotez kurma):  Bu deneyi turunçgil meyvelerinin sahip olduğu asitlerin mide pH ına etkisini öğrenmek için uyguladım. Midenin pHı yükselticek mi yoksa düşecek mi diye gözlemlemek istedim.

 Asitli meyveler yedikçe, mide asidi yükselir hipotezini kurdum.

Materyal/Metot:  Malzemeler: 

  1. Portakal suyu
  2. Mandalina suyu
  3. Greyfurt suyu
  4. Limon suyu
  5. pH kağıdı
  6. ph metre
  7. Mide asidine yakın bir asit olan hidroklorür asit
  8.  olarak portakal, mandalina, limon, greyfurt, mide asidine yakın bir asit

Deneyin yapılışı:

  • Kullanılacak meyveler seçilir.(Portakal, mandalina, greyfurt ve limon olarak belirlenir)
  • Her meyvenin ayrı ayrı suyu sıkılır.
  • Sıkılan meyve suları tüplere konur.
  • PH kağıtları her tüpe ayrı ayrı batırılır.
  • Meyve sularının ph değerleri ölçülür.
  • Meyve sularının üstüne HCL damlatıp ilk  baştaki ölçümler ile karşılaştırdım.




Sonuç 

Normal Veriler

Limon 3

Portakal 4

Mandalina 4

Greyfurt 4



Portakal, mandalina, limon ve greyfurtun yüksek asit değeri olduğu için midenin asitlik derecesini,

Tartışma 



Özet Bildiri  Bu deneyde turunçgil meyvelerinin sahip olduğu asitlerin mide pH ına etkisini öğrenmek için uyguladım. Midenin pHı yükselticek mi yoksa düşecek mi diye gözlemlemek istedim.Limon,portakal mandalina ve greyfurt asit dereceleri fazla olan meyveler olduğu için mide asidini artırdğı sonucuna vardım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder